Televíziónk Studio Plus Tv néven, Szlovákiában az elsők között, 1994 márciusában kezdte meg adását mint közszolgálati feladatot ellátó lokális kábeltévé (CATV).

    Hetenként jelentkező magazin jellegű műsorunk kezdetektől fogva egyfajta hármas egységben igyekszik mindazt rögzíteni, összefogni és közreadni, ami városunkban történik önkormányzati szinten, a gazdasági és kultúrális szférában, az oktatási és más közintézményekben, továbbá a szakmai és civil intézmények életében, köztük a kiskertészek köreiben, valamint a sport berkeiben. Ezt a hármas egységet, ilyenképpen magát a műsort tehát a közélettel, a sporttal és a kertészkedéssel foglalkozó rovat alkotja, ebben a sorrendben, az események terjedelmétől, rangjától függő egy-másfél órányi időkeretben. A riportok, interjúk, beszámolók, tudósítások mellett időről időre stúdiobeszélgetéseket is láthatnak a nézőink a közélet, a különböző tevékenységi formák (tudomány, művészet, sport stb.) nagymegyeri vagy Nagymegyerről elszármazott képviselőivel.

    A Studio Plus Tv, mely Képújságjával úgyszintén igyekszik átfogó tájékoztatást nyújtani a városon és a régiónkon túlra is ki-kitekintve, mindig szerdán 16:00 órakor jelentkezik a képernyőn új műsorral, mely szlovák szinkronváltozatával felváltva 24 órán keresztül fut. Természetesen, ennek az internetes honlapnak a létrehozásával bármikor, azaz folyamatosan nézhető már minden új műsorunk, a világ bármely pontján, sőt a régiek között is lehet böngészni az archívumban. Megismerni, felfedezni, újralátni Nagymegyert és környékét.

Végeredményben önmagunkat.

 

    A szerkesztőség